24.–28. aprillini salvestavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Cappella Amsterdam ja ERSO dirigent Daniel Reussi juhatusel Estonia kontserdisaalis Frank Martini oratooriumit “Kolgata” (Golgotha). CD annab välja maailmas üks juhtivaid klassikasalvestiste väljaandjaid, plaadifirma Harmonia Mundi.

Kaasa teeb rahvusvaheline kõrgetasemeline solistideansambel: prantsuse sopran Judith Gauthier, norra metsosopran Marianne Beate Kielland, inglise tenor Adrian Thompson, hollandi bariton Mattijs van de Woerd ja saksa bass Konstantin Wolff.

 

120-liikmelist koosseisu juhatab Daniel Reuss, kes hindab kõrgelt Šveitsi helilooja Frank Martini (1890–1974) loomingut ning esitab tema teoseid sageli erinevate kollektiividega. „Tunnen Frank Martini loomingut hästi ja pean väga oluliseks selle suurejoonelise oratooriumi, “Kolgata”, salvestamist, sest see muusika on tohutult rikas ja kaunis“, lisab Reuss.

Reuss on varasemate Martini teoste salvestiste eest saanud mitmeid auhindu, sh plaadiauhinna Diapason d’or 2004 CD „Missa kahele koorile“ eest.

 

EFK teeb Harmonia Mundiga koostööd alates 2001. Salvestatud on kümme plaati, mitmed neist on pälvinud rahvusvahelisi auhindu, sh Grammy (Pärdi “Da Pacem”), Diapason d’or (“Baltic Voices 3“), mitmed Grammy-nominatsioonid jm.

 

Cappella Amsterdam on professionaalne Hollandi koor, kes Daniel Reussi käe all on viimaste aastate jooksul saavutanud väljapaistva taseme nii vanamuusika kui modernse repertuaari interpreteerimisel ja kujunenud üheks enim nõutud esinejaks Hollandis.