Veebruaris tähistatakse kogu maailmas ühe kuulsama romantiku – Felix Mendelssohni 200. sünniaastapäeva. Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab selle sündmuse puhul Felix Mendelssohni loomingut mitmes eri riigis nii Euroopas kui Aasias.

 

Esimesed kontserdid toimuvad Daniel Reussi juhatusel Eestis. Reedel, 13. veebruaril esinetakse Haapsalu Toomkirikus ja laupäeval, 14. veebruaril Tallinna Niguliste kirikus. Kavas on Felix Mendelssohni Psalmid op 78, Frank Martini Missa kahele koorile a cappella ja Cyrillus Kreegi vaimulikud rahvalaulud.

 

Veebruari lõpus sõidab koor Hiinasse, kus osaletakse Stephen Laytoni juhatusel Hongkongi festivalil ning Lõuna-Koreas antakse kontsert Seouli LG Arts Center’is. Mendelssohni muusika tuleb EFK ja Daniel Reussi esituses ettekandele veel aprillis Euroopa ühes prestiižikamas esinemispaigas, Viini Kontserdimajas, samuti Tiroli Osterfestivalil Austrias ning mais Schwetzingeri festivalil Saksamaal.

 

Felix Mendelssohn (1809–1847) on 19. sajandi üks olulisemaid muusikuid, kes oma laiahaardelise tegevusega jättis jälje kultuurilukku nii helilooja, dirigendi, pianisti kui muusikaelu korraldajana.