Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, Tõnu Kaljuste. Kreek «Requiem», Kõrvits «Kreegi vihik» (Eesti Filharmoonia Kammerkoor).
Nagu «fila kammeri» mullu kevadel ilmunud plaat Mart Saare koorimuusikaga, on ka käesolev album vajalik ja väärtuslik eelkõige meile endile ning alles siis plaadiuputuse all ägavale «rahvusvahelisele muusikaüldsusele». Cyrillus Kreegi muusika on igipüsiva väärtusega, kuum ja cool ka 21. sajandil. Tema lähenemine rahvalaulule on mõjutanud tänapäeva pärimus-, džäss- ja vanamuusikuid. Ka akadeemilisema leeri muusikuid, nagu kinnitab plaadi avanumber, Tõnu Kõrvitsa kaheksat rahvalikku koraaliviisi töötlev nüansirikas ja tundliku koega «Kreegi vihik». Plaadi peateos on Kreegi «Requiem», eesti muusika pärl, mille paneb veel enam särama lauljate, orkestrantide ja dirigent Tõnu Kaljuste nauditav tõlgendus.