Harmonia Mundi andis välja helisalvestise Toivo Tulevi loominguga, mida esitab Eesti Filharmoonia Kammerkoor Paul Hillieri juhatusel. CD-le on salvestatud Tulevi teosed: “Songs”, “Der Herr ist mein getreuer Hirt I”, “Rejoice!”, “Leave, alas this tormenting”, “Jusques au printemps” ja “Der Herr ist mein getreuer Hirt II”. Esitajateks on lisaks EFK-le veel Tallinna Kammerorkester, kontratenor Robin Blaze, viiuldaja Harry Traksmann, pianist Marrit Gerretz-Traksmann jt.


 


Tegemist on Toivo Tulevi esimese autoriplaadiga, mille annab välja nii laiahaardeline rahvusvaheline plaadifirma. Eesti heliloojatest on rahvusvahelistel plaadifirmadel varem ilmunud Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri ja Veljo Tormise autoriplaadid.


 


Tulev on pälvinud rahvusvahelist tunnustust ning mitmeid preemiaid: Eestis on ta kahel korral saanud Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (2001, 2003), Kultuurkapitali stipendiumi “Ela ja sära” (2002) ning Eesti Muusikanõukogu muusikapreemia väljapaistva heliloomingu eest (2006). Hooajal 2004/2005 oli ta Eesti Filharmoonia Kammerkoori resideeruv helilooja.


 


EFK on Harmonia Mundiga teinud koostööd kaheksa aastat ning Tulevi CD on juba kümnes selle plaadistusfirmaga ühiselt välja antud helisalvestis.