Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb järgmise nädala alguses kahel olulisel Euroopa festivalil – Edinburghi rahvusvahelisel festivalil ja BBC Promsil.


 


11. augustil annab EFK Paul Hillieri juhatusel kontserdi Edinburghi rahvusvahelisel festivalil Usher Hall’is, kus lauldakse Põhjamaade heliloojate muusikat, eesti autoritest on esindatud Veljo Tormis, Toivo Tulev ja Arvo Pärt.


Edinburghi rahvusvaheline festival, mida korraldatakse alates 1947. aastast, on kujunenud üheks mainekamaks suurfestivaliks, kus programmi kuuluvad lisaks muusikale ka kõrgetasemelised draama-, ooperi- ja tantsuetendused.


 


12. augustil esineb EFK festivalil BBC Proms Londoni kuulsas Royal Albert Hall’is. Paul Hillieri juhatusel tuleb seal ettekandele Rahmaninovi “Koguöine jumalateenistus”. Festivali korraldab Briti rahvusringhääling BBC ning seda peetakse Euroopa suurimaks klassikalise muusika festivaliks, kus esinevad tippmuusikud kogu maailmast.


1895. aastal asutatud festival toimub sel aastal 114. korda. 8. juulist kuni 13. septembrini leiab aset 76 kontserti, millest BBC Raadio 3 teeb otseülekanded.


 


EFK on BBC Promsil esinenud ka varem, 2005. aastal, olles esimene Eesti muusikakollektiiv, keda kutsuti sellele prestiižikale festivalile.


 


Lisainfo festivalide kohta:


http://www.eif.co.uk/


http://www.bbc.co.uk/proms/2008/