Euroopa suurimal, mainekaimal ja tänavu 114. korda toimuval klassikalise muusika festivalil BBC Proms esines ka Eesti filharmoonia kammerkoor. Nii edukalt, et neil tuli esitada lisapala. Eesti publikul on võimalik sellest kontserdist osa saada Klassikaraadio vahendusel 22. augustil.


Eesti filharmoonia kammerkoor (EFK) andis Paul Hillieri juhatusel kontserdi 12. augustil Londonis kuulsas Royal Albert Hallis. Muide, lisaks kammerkoorile esines eestlastest seal ka Kristjan Järvi koos BBC Walesi rahvusorkestriga.


EFK esines BBC Promsil juba teist korda. Eelmine kontsert anti 2005. aastal, kui kammerkoor oli esimese Eesti muusikakollektiivina sellele festivalile kutsutud. Toona esitatud Arvo Pärdi kava Paul Hillieri juhatusel meeldis korraldajatele sedavõrd, et järgnes uus kutse. Seekord tuli ettekandele Rahmaninovi teos “Koguöine jumalateenistus”, sest vene muusika on Euroopas populaarne ning selle järele on suur nõudmine. EFK andis 2005. aastal selle teose välja ka CD-l, mille  maailma prestii