Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb kavaga “Arvo Pärt & Ars Antiqua” 9. mail kell 19.00 Haapsalu toomkirikus, 10. mail kell 19.00 Tallinna Niguliste kirikus ja 15. mail kell 20.00 Genti De Bijloke Muziekcentrum’is. Koori dirigeerib Paul Hillier.


 


Kontserdil tuleb ettekandele Arvo Pärdi looming koos vanamuusikaga. Dirigent Paul Hillier, kes on hinnatud nii Pärdi kui ka vanamuusika interpreedina, on leidnud mitmeid ühiseid jooni eesti kuulsaima helilooja ning 12.-13. sajandil elanud muusikute loomingus. Hillieri sõnul on Pärdi muusika tugevalt mõjutatud gregooriuse koraalist ja varajasest mitmehäälsusest, mis tekitab huvitavaid seoseid loojate vahel üle mitme sajandi ning seetõttu on neid põnev vaheldumisi esitada. “Kuid vanamuusika pakub ka Pärdi muusikale sobivat kontrasti ning kahtlemata esitame seda ka vaid talle omase ilu pärast”, lisab Hillier.


Pärdi teostest tulevad ettekandele “Magnificat”, “7 Magnificat-antifoni”, “Triodion” ja “Nunc dimittis”. Vanamuusikast on kavas kahe Notre Dame’i koolkonna suurkuju Perotinus ja Leoninuse looming ning mitmed teised.


EFK ja Paul Hillier on Arvo Pärdi loomingut esitanud paljudes riikides mitmel pool maailmas ning salvestanud seda CD-dele. Viimastest kõige kuulsam on heliplaat “Da pacem”, mis sai eelmisel aastal Grammy auhinna.


 


Lisainfo:


www.epcc.ee


http://www.debijloke.be/