Pühapäeval, 20. aprillil kell 19.00 toimub Tallinna Metodisti kirikus kontsert “Kreek”. Ettekandele tulevad Cyrillus Kreegi “Requiem” c-moll ja Tõnu Kõrvitsa “Kreegi vihik”, mida esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel.


 


Kontserdil esitatakse nii Cyrillus Kreegi enda kui tema loomingust ajendatud muusikat. Kreegi “Requiem” on eesti esimese reekviemina üks olulisemaid tähiseid meie muusikaajaloos. Algselt eestikeelsele tekstile loodud teos kõlab sellel kontserdil ladina keeles. Kõrvuti 1927. aastal kirjutatud “Requiemiga” esitatakse aastavanust teost “Kreegi vihik”, mille Tõnu Kõrvits on loonud Kreegi korjatud rahvaviiside põhjal, ning mis peegeldab tänapäeva helilooja nägemust eesti klassiku loomingust.


 


Sama kava salvestatakse kontserdile järgnevate päevade jooksul CD-plaadile.