Harmonia Mundi andis välja CD-plaadi “Scattered Rhymes”, millele on salvestatud Tarik O’Regan’i “Scattered Rhymes”, Guillaume de Machaut’ “Messe de Nostre Dame” jm, esitajateks Orlando Consort ja Eesti Filharmoonia Kammerkoor Paul Hillieri juhatusel.


 


Plaadi nimiloo autor Tarik O’Regan (1978) on briti noorema põlvkonna helilooja, kes on kahel korral võitnud parima briti helilooja auhinna. Tema looming on jõudnud rahvusvahelise publiku ette BBC Sümfooniaorkestri, London Sinfonietta, BBC Singers’ite esituses.


 


Teose “Scattered Rhymes” kirjutamiseks sai O’Regan inspiratsiooni 14. sajandi loojatelt. Ta kasutas tekstiks Petrarca ning tundmatu inglise kirjaniku poeeme ning mõeldud on see esitamiseks koos Guillaume de Machaut’ teosega “Messe de Nostre Dame”.


 


Plaadile on salvestatud veel Guillaume Dufay’ “Ave Regina celorum”, Gavin Bryarsi “Super flumina”, Machaut’ “Douce dame jolie” ja O’Regani “Virelai: Douce dame jolie”, mida plaadil esitab tuntud inglise vokaalansambel Orlando Consort.


 


Salvestus tehti 2007. aasta mais Eesti Filharmoonia Kammerkoori Suurbritannia kontserdireisi ajal Edinburgh’i Greyfriars Kirk’is. Samas toimus ka kontsert, mille kohta ütles kriitika: “Meeskvarteti hõre kõla vastandub sügava ja võimsa segakoori kõlaga – see sobib suurepäraselt O’Regani looga. Tulemuseks on meisterlikult esitatud rikkaliku tekstuuriga teos, milles keskaeg seguneb modernsega.” (Rowena Smith, The Herald, 8. mai 2007)