Eesti Filharmoonia Kammerkoor alustab esmaspäeval, 25. veebruaril koolikontsertide sarja, millega tähistab Eesti Vabariigi 90. sünniaastapäeva. 25.-29. veebruarini annab kammerkoor kontserdid üheksas Eesti koolis Tallinnas, Tartus, Rakveres ja Kuusalus.


 


Koolikontsertide sarja dirigent Risto Joost iseloomustab kava, kui läbilõiget parimast, mis eesti koorirepertuaaris leidub. “Tutvustame õpilastele kullafondi lugusid eesti muusika algusaastailt kuni tänapäeva laulupeohittide ja nüüdismuusikani välja, ilmalikke ja vaimulikke teoseid, läbivaks niidiks on aga Veljo Tormise looming.”


 


Ettekandele tulevad sellised tuntud lood, nagu näiteks Karl August Hermanni “Munamäe otsas”, Cyrillus Kreegi “Taaveti laul 104”, Urmas Sisaski “Oremus” tsüklist “Gloria Patri”, Mart Siimeri “Homme”, Veljo Tormise “Ingerimaa õhtud”, Arvo Pärdi “Magnificat” jm.


 


Kontserdid toimuvad:


25.02 – Tallinna 21. Kool, Jakob Westholmi Gümnaasium


26.02 – Gustav Adolfi Gümnaasium, Tallinna Reaalkool


27.02 – Tartu Karlova Gümnaasium, Miina Härma Gümnaasium


28.02 – Rakvere Reaalgümnaasium, Rakvere Gümnaasium


29.02 – Kuusalu Keskkool