Teisipäeval, 29. jaanuaril algusega kl 19 toimub Tallinna Metodisti kirikus kontsert “Eesti Filharmoonia Kammerkoor Euroraadios”, mis kantakse Klassikaraadio vahendusel Euroopa Ringhäälingute Liidu (EBU) liikmesmaadesse. Dirigent Paul Hillieri juhatusel tulevad ettekandele Veljo Tormise, Cyrillus Kreegi, Jean Sibeliuse ja Erik Bergamani teosed.


 


See kontsert jõuab miljonite raadiokuulajateni USA-s (Washington), Serbias, Taanis, Saksamaal (Maini-äärne Frankfurt), Hollandis, Suurbritannias (BBC), Soomes, Austrias, Ukrainas, Lätis, Rootsis ja Türgis.


 


Euroraadio on EBU muusikavahetusprogramm, kuhu kuulub üle saja rahvusraadio ja -televisiooni. Euroraadio abil on kõigil EBU liikmetel võimalik tutvustada oma maa muusikat ja kultuuri tippsündmusi väga suurele auditooriumile.


 


Eesti Filharmoonia Kammerkoor on korduvalt osalenud Euroraadio projektides. Viimati toimus kammerkoori kontserdi live ülekanne Euroraadio satelliidi vahendusel 2005. aasta EBU Jõulumuusikapäeval. Möödunud suvel toimunud Nargen Festivali kontsert Kreegi Päevadel Haapsalu Toomkirikus jõudis aga Põhja- ja Baltimaade Suvefestivali raames Skandinaavia ja Baltimaade raadiopublikuni.


 


Kontserdil kõlavad teosed salvestatakse ka CD-plaadile Baltic Runes”, mille annab välja Harmonia Mundi.


 


Kontsert 29. jaanuaril on tasuta!