Eestis annab kaks kontserti saksa muusikaelu juhtfiguure Frieder Bernius, kes juhatab Eesti Filharmoonia Kammerkoori 23. novembril Tartu Jaani kirikus ja 24. novembril Tallinna Metodisti kirikus.


 


Kavas on tähtteosed erinevatest ajastutest – J. S. Bachi Missa g-moll (BWV 235), Josef Gabriel Rheinbergeri Stabat Mater ja Peteris Vasksi Dona nobis pacem. Solistidena osalevad Iris Oja, Toomas Tohert ja Uku Joller, kaastegev Tallinna Kammerorkester.


 


Frieder Bernius on tänapäeva muusikamaailmas üks mitmekülgsemaid dirigente ja jõulisemaid muusikaelu korraldajaid, kes on aluse pannud mitmele olulisele muusikainstitutsioonile. Ta on asutanud Stuttgardi Kammerkoori, Stuttgardi Barokkorkestri ja Filharmoonia ning Stuttgardi Õukonnakapelli, millega on kontserte andnud kuulsatel lavadel kogu maailmas. Tema erinevad muusikakollektiivid on koondatud organisatsiooni Musik Podium Stuttgart. Alates 1987. aastast toimub Berniuse initsiatiivil Stuttgardi Barokkfestival. Lisaks juhatab ta regulaarselt Itaalia Bolzano keelpilliakadeemiat, Bremeni Saksa kammerfilharmooniat ja maailma noortekoori Jeunesses Musicales.


Frieder Berniuse repertuaar hõlmab teoseid alates 17. sajandist kuni nüüdismuusikani, eriti hinnatakse tema barokkmuusika ning romantismiajastu teoste tõlgendusi, mida on jäädvustatud ka ligi 80 helisalvestisel. Tema plaadistused on pälvinud mainekaid auhindu, nagu saksa plaadikriitikute auhind, Edisoni auhind, Diapason d’or jm.


Eesti Filharmoonia Kammerkoori juhatab Frieder Bernius esmakordselt.