30. oktoobril annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor kontserdi Gaida festivalil Vilniuse Püha Katariina kirikus. Paul Hillieri juhatusel esitatakse peamiselt Arvo Pärdi loomingut, sh tema teoseid – “Magnificat”, “Dopo la vittoria”, “Da pacem” jm ning Toivo Tulevi “Rejoice!”. Esiettekandele tuleb Leedu kaasaegse helilooja Juste Janulyte uudisteos “Aquarelle”, mis on kirjutatud spetsiaalselt Eesti Filharmoonia Kammerkoorile.


 


Gaida festival on Leedu suurim nüüdismuusika festival, mis asutati 1991. aastal, ning sarnaneb oma olemuselt Eesti NYYD-festivalile. Gaida festivalist on kujunenud prestiižne rahvusvaheline sündmus, kus nii esinejate kui kuulajatena osaletakse kogu maailmast.


Sel aastal keskendub programm kõige intiimsemale muusikainstrumendile – inimhäälele, mille spetsiifikat ja võimalusi demonstreerivad Neue Vokalsolisten Stuttgart, Fatima Miranda, Michael Nyman Band jt.


EFK esineb Gaida festivalil esmakordselt.


 


Lisainfo: www.vilniusfestivals.lt