Eesti Filharmoonia Kammerkoor esitab Cyrillus Kreegi Reekviemi c-moll erinevates Eesti kirikutes: 8. veebruaril kell 19 Tartu Jaani kirikus, 9. veebruaril kell 18 Haapsalu Toomkirikus ja 10. veebruaril kell 19 Tallinna Niguliste kirikus.


Esiettekandele tuleb ka nimeka briti organisti ja helilooja Christopher Bowers-Broadbenti teos orelile ja koorile “7Words”, mis on kirjutatud spetsiaalselt Eesti Filharmoonia Kammerkoorile. Kontserte juhatab EFK peadirigent Paul Hillier.


 


Eesti muusika üks tähtteoseid, eesti esimene reekviem on kirjutatud 1927. aastal tenorile, orelile, segakoorile ja orkestrile. Seekord tuleb Reekviem ettekandele seatuna koorile ja orelile, mille on teinud Christopher Bowers-Broadbent. Kontsert Kreegi kodulinnas, Haapsalus, on tasuta. EFK laulab Kreegi Reekviemi ka mais toimuval kontsertreisil Suurbritannias.


Kontsertidel tuleb esiettekandele ka Bowers-Broadbent teos orelile ja koorile “7Words”, mis koosneb kolmeteistkümnest lühikesest palast, kus orelisoolod vahelduvad kooriosadega. Põhitekstiks on Jeesuse seitse viimast ütlust ristil, mida on sajandeid kasutatud eriti Suure Reede meditatsioonidel. Bowers-Broadbent kirjutas kooriosad Paul Hillieri tellimusel spetsiaalselt Eesti Filharmoonia Kammerkoorile.


Christopher Bowers-Broadbent on maailmas hinnatud organist, kes on esinenud paljudes kuulsates esinemispaikades ja festivalidel – Royal Festival Hall’is, BBC Proms’il jm. Ta on ajaloolise Londoni Gray’s Inn’i organist ja koormeister ning Lääne-Londoni sünagoogi organist. Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Bowers-Broadbent on juba kümmekond aastat tihedat koostööd teinud peamiselt Arvo Pärdi muusika esitamisel (Hollandi Festivalil, BBC Promsil) ja salvestamisel. Viimati valmis tema osalusel Pärdi muusikaga CD “Da Pacem” (Harmonia Mundi, 2006), mis kandideerib ka Grammyle.