Eesti Filharmoonia Kammerkooril ilmus uus plaat õigeusu kiriku jõulumuusikaga


 


 


Eesti Filharmoonia Kammerkoori, dirigent Paul Hillieri ja harmonia mundi (USA) koostöös on sündinud uus CD-plaat “A New Joy”. Plaadile on kogutud Vene ja Ukraina õigeusu kiriku jõulumuusikatraditsioonide esindajad. Salvestatud on nii maailmakuulsate heliloojate Pärdi ja Tšaikovski muusikat kui ka 19.-20. sajandi vahetusel Venemaal ja Ukrainas tegutsenud heliloojate teoseid, mida kohtab Eesti ja Läänemaailma kontserdikavades harva või ootavad need alles avastamist. Sellel plaadil on näiteks esmakordselt salvestatud Kastalsky ja Izveskovi loomingut. Salvestused toimusid 2006. aasta alguses Tallinna Metodisti kirikus.


 


Äsja ilmunud CD “A New Joy” on juba seitsmes plaat, mis on sündinud Eesti Filharmoonia Kammerkoori, Paul Hillieri ja harmonia mundi koostöös. Varem on ilmunud kõrget tunnustust leidnud Baltimeremaade muusikat tutvustavad plaadid “Baltic Voices 1, 2 ja 3”, Rahmaninovi “Vesprid”, õigeusu kiriku muusikaga “The Powers of Heaven” ja Pärdi “Da Pacem”.