11. novembril algusega kl 19 toimub Niguliste kirikus TOIVO TULEVI AUTORIÕHTU, kus helilooja loomingut esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor, Tallinna Kammerorkester, solistid Kädy Plaas (sopran), Robin Blaze (kontratenor), Mati Turi (tenor), dirigent on Paul Hillier. Ettekandele tulevad teiste teoste hulgas ka Paul Hillieri ja EFK tellimusel loodud “Songs” (2005) ja “Jusquez au printemps” (2006).


 


Autoriõhtu järel salvestatakse sama kava plaadile, mille annab välja firma Harmonia Mundi, kellega kammerkoor on juba mitu aastat teinud säravate tulemustega koostööd. Tegemist on Toivo Tulevi esimese autoriplaadiga, mille annab välja nii laiahaardeline rahvusvaheline plaadifirma. Eesti heliloojatest on rahvusvahelistel plaadifirmadel varem ilmunud Arvo Pärdi, Erkki-Sven Tüüri ja Veljo Tormise autoriplaadid.


 


Toivo Tulev on sel aastal pälvinud rahvusvahelist tunnustust ning mitmeid preemiaid. Eestis on ta kahel korral pälvinud Eesti Kultuurkapitali aastapreemia (2001, 2003) saanud Kultuurkapitali stipendiumi Ela ja sära (2002) ning hiljuti omistati talle väljapaistvate heliteoste loomise eest Eesti Muusikanõukogu muusikapreemia (2006). Hooajal 2004/2005 oli Toivo Tulev Eesti Filharmoonia Kammerkoori resideeruv helilooja.