Kolmapäeval alustab Eesti Filharmoonia Kammerkoor Paul Hillieri dirigeerimisel oma 26. kontserdihooaega. EFK esineb hooaja 2006/2007 avakontsertidel koos atraktiivse, parimatest rootsi puhkpillimängijatest koosneva ansambli – Rootsi Puhkpillisümfoonikutega (Swedish Wind Ensemble). Kontserdid toimuvad 23. augustil kell 19 Haapsalu toomkirikus, 24. augustil kell 19 Kuressaare Laurentsiuse kirikus, 25. augustil kell 19 Tallinna Rootsi-Mihkli kirikus ning Rootsi-Mihkli kirikus ka 26. augustil kell 13.


Eesti koori ja rootsi puhkpillimängijate ühise kava peateos on austria helilooja Anton Bruckneri Missa e-moll. Samas kavas kõlab valik Bruckneri motette ning Rootsi Puhkpillisümfoonikute ettekandes saab kuulata Dufay ja Pärdi teoste seadeid puhkpilliansamblile.


Rootsi Puhkpillisümfoonikud alustasid Stockholmis tegevust juba aastal 1906, nende peadirigent Christian Lindbergi nimetatakse “21. sajandi tromboonimängijaks number üks”. Eestis esinevad Rootsi Puhkpillisümfoonikud viieteistkümneliikmelises koosseisus.


 


Septembris tuleb müügile EFK ja Paul Hillieri uus plaat “Da pacem” üheksa Arvo Pärdi teosega. Plaadil on kaastegev briti tunnustatuim uue muusika esitamisele spetsialiseerunud organist Christopher Bowers-Broadbent. Plaadi on välja andnud firma harmonia mundi.


 


 


 


EFK hooaeg 2006/2007: välisfestivalid, “Kanon Pokajanen” ja sari “Eesti Filharmoonia Kammerkoor Nigulistes”


 


Septembri esimesel poolel esineb EFK kavadega Pärdi ja Rahmaninovi teostest suurel muusikafestivalil “Wratislavia Cantans” Poolas. Septembri lõpul ja oktoobri algul osaleb EFK Mozarti ooperi “Idomeneo” kontsertettekannetel, mida juhatab Olari Elts.


Neli kava EFK hooajal 2006/2007 koonduvad pealkirja “Eesti Filharmoonia Kammerkoor Nigulistes” alla – külalisdirigent Kaspars Putninši programm oktoobri keskel, Pärdi “Kanon Pokajaneni” ettekanded Tõnu Kaljuste juhatusel oktoobri lõpus, Toivo Tulevi autoriõhtu Paul Hillieri dirigeerimisel novembris ja inglise heliloojate jõulumuusika kava Hillieri juhatusel detsembri keskel. Tulevi autoriõhtule järgneb sama kava salvestus harmonia mundi plaadile.   


Novembri keskel esineb EFK festivalil “Lux musicae” Siuntios (Soome), esitades Mikk Üleoja dirigeerimisel kava Mart Saare koorimuusikast. Novembri lõpus on EFK ja Paul Hillier oodatud festivalile “Culturescapes 2006” Šveitsis ja Saksamaal. Koor esineb festivalil kolme erineva kavaga, mis on kokku pandud Pärdi, Tulevi, Kreegi, Tormise ja Bachi loomingust. Aasta 2006 viimane välisreis viib EFK Itaaliasse esitama ühte oma enim nõutud kavadest – Rahmaninovi teost “Koguöine jumalateenistus” op 37. Aasta viimastel kontsertidel Eestis laulab koor Bachi “Jõuluoratooriumi”.  


 


Hooaja teisel poolel esineb EFK festivalil “OpeNBaroque”, Bergeni festivalil Norras, Saarbrückeni festivalil. Koor osaleb Bachi Matteuse passiooni ja Brahmsi Reekviemi ettekannetel, sõidab mai algul kahenädalasele tuurile Inglismaal ning annab arvukalt kontserte nii Eestis kui ka teistes Euroopa riikides.