Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb Pariisi Saint-Louis des Invalides’i kirikus


 


 


Esmaspäeval, 26. juunil annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor dirigent Paul Hillieri juhatusel kontserdi ühes Pariisi märkimisväärseimas kontserdipaigas – Saint-Louis des Invalides’i kirikus. Kontserdi korraldab Eesti Suursaatkond Prantsusmaal.


Koor esitab kava pealkirjaga “Da pacem”, mis on koostatud Cyrillus Kreegi, Arvo Pärdi ja Toivo Tulevi muusikast.


Saint-Louis des Invalides’i kirik kuulub Invaliidide paleena tuntud hoonetekompleksi, mille ehitust alustati aastal 1670 Louis XIV korraldusel. Samas hoonetekompleksis  asuvad Napoleoni ja teiste kuulsate prantsuse väejuhtide sarkofaagid. Saint-Louis des Invalides’i kirik on tuntud haruldase akustika poolest ning on maailma muusikaajaloos oluline ka Hector Berlioz’ Reekviemi esiettekandekohana.