Laupäeval, 1. juulil tähistab Eesti Filharmoonia Kammerkoor oma 25. sünnipäeva. EFK kui professionaalne muusikakollektiiv asutati ametlikult 1. juulil 1981. EFK eelkäijaks oli aastaid tegutsenud ja rahvusvaheliselt tunnustatud kammerkoor “Ellerhein”.  

20 aastat oli EFK kunstiline juht ja peadirigent koori asutaja Tõnu Kaljuste. Alates aastast 2001 on koori kunstiline juht ja peadirigent Paul Hillier.


EFK on kõige tuntum eesti muusikakollektiiv maailmas ja kuulub maailma professionaalsete kooride tippu. EFK on salvestanud mitmele mainekale plaadifirmale, esinenud maailma kuulsaimates kontserdisaalides ja kõige prestiižikamatel festivalidel. EFKl on olnud väga suur osa eesti muusika tutvustamisel teistes maades.


Oma sünnipäeval saabub koor tagasi Saint-Denis’ festivalilt Prantsusmaal.


Uut hooaega alustab EFK 3. ja 4. augustil Naissaarel, esinedes Nargen Festivali raames kavaga “Õhtud Arvo Pärdiga”.