Eile jagati Monacos prints Pierre’i fondi iga-aastasi kompositsioonipreemiaid. Žürii, kuhu kuulus ka Arvo Pärt, valis võitjaks prants­lase Frédéric Durieux’ helitöö.


Toivo Tulevi teos «Sans mesure» (Piiritult, 2004), mis loodud Charles de Foucauld’ tekstile, platseerus teiseks.


Pärdi sõnul oli konkurentsis kaksteist teost, pärast esimest vooru jäi neist sõelale kaheksa, pärast teist kuus ja pärast kolmandat kaks muusikapala. Niisiis tehti lõplik valik Tulevi ja tema eakaas­lase Durieux’ muusika vahel.


«Sans mesure» kanti ette Eesti Filharmoonia Kammerkoori poolt 2004. a. Eesti Muusika Päevadel.


Prints Pierre’i fondi muusikapreemia asutati 1960. aastal. Nüüdisheliloomingu preemia on selle fondi üks kolmest tegevussuunast. Auhinna suurus on 15 000 eurot ning konkurentsi kvalifitseeruvad viimase aasta jooksul loodud teosed. (PM)