Paul Hillieri ja EFK õnnitlused Heliloojate Liidu sünnipäeva puhul

Käesolevaga saadan südamlikke tervitusi Eesti Heliloojate Liidule nende 80. sünnipäevaks! On privileeg töötada sellise musikaalsusega riigis. Eesti Filharmoonia Kammerkooriga maailmas kontserte andes ei ole mul märkamata jäänud entusiasm, millega Eesti muusikat vastu võetakse. Kuulajad on kõikjal jätkuvalt hämmastunud ja rahul suure hulga heade heliloojatega, kes pärinevad numbrite järgi nii väikeselt maalt. Minu meelest on tähtis ka see, et teie heliloojad kuuluvad kõikidesse vanuserühmadesse, nii et võib öelda, et Eestil pole mitte seda või teist heliloojat, vaid et ta on üks silmapaistvalt musikaalne rahvas. Lootkem, et vahelduvad valitsused jätkuvalt mõistavad, kus asub nende riigi suurim jõud, traditsioon, millele see on rajatud ning mida peab hoidma. Ja et see kaua kestaks!