Eesti  Filharmoonia Kammerkoor Itaalias Arvo Pärdi Festivalil

Esmaspäeva õhtul andis Eesti Filharmoonia Kammerkoor oma esimese kontserdi Itaalias, festivalil Torino Settembre Musica, mis on sel aastal pühendatud Arvo Pärdi loomingule. Torino San Filippo kirikus kanti Tõnu Kaljuste juhatusel ette Arvo Pärdi suurteos “In Principio”  koos Torino RAI orkestriga, kes esitas ka Pärdi orkestrimuusikat . Lõunamaiselt emotsionaalne vastuvõtt  ja ligi 1500 kuulaja kestvad ovatsioonid tõotavad edukat järge kammerkoori Itaalia-turneele. Torino festivalil esitab EFK Tõnu Kaljuste juhatusel veel Pärdi Te Deumi koos Tallinna Kammerorkestriga, ning suurteose Kanon Pokajanen  koguni kahel kontserdil. Paul Hillieri juhatusel kantakse ette Pärdi Miserere (koos Hilliard Ensemble’iga). Peale Torino festivali on EFK-l veel ees kontserdid Perugias ja Milanos Paul Hillieri juhatusel. Eestis saab EFK-d taas kuulata oktoobri alguses, kodune kontserdihooaeg avatakse Rahvusvahelisel Muusikapäeval 1.oktoobril Rakveres.