Enne Sergei Rahmaninovi suurteose “Öine jumalateenistus” ettekannet Rakveres arutasid Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktor Anneli Unt ja Rakvere linnapea Andres Jaadla järgmisi samme teel Arvo Pärdi festivalini.


 


“Panime kirja Pärdi festivali kuupäevad ja moodustame toimkonna,” ütles Eesti Filharmoonia Kammerkoori direktor Anneli Unt. Toimkond tuleb 8-10-liikmeline ja selle koosseis selgub järgmiseks festivalinõupidamiseks, mis leiab aset 13. aprillil. “Otsustasime ka selle, et festivali suurem avalikustamine toimub seoses meie 6. augusti kontserdiga, kui avame Rakveres oma järgmise hooaja. Siis jääb täpselt aasta Arvo Pärdi festivalini,” rääkis Unt.


 


Festivali kava kuulutatakse välja augustikuisel pressikonverentsil. “Pressikonverentsil Tallinnas ja Rakveres teeme teatavaks festivali esinejad, programmid, kuupäevad, mida me enne ei avalikusta,” ütles Unt.


Aasta jooksul, mis siis festivalini jääb, on kavas ajalehe Virumaa Teataja vahendusel hoida virulasi kursis Arvo Pärdi tegemistega, tutvustada festivali esinejaid ning avaldada artikleid muusikaspetsialistidelt. “Selle aja jooksul saab iga Virumaa Teataja lugeja selgeks, kes on Arvo Pärt ja mis festivalil hakkab toimuma,” lubas Anneli Unt. “Kui festival kätte jõuab, oleks soojendus korralikult tehtud.”


 


Rakvere linnapea Andres Jaadla sõnul on lisaks kontsertidele tekkinud veel ideid, milliseid üritusi festivalil korraldada. Nii on festivali ajal plaanis videoklubidena või kinos näidata Arvo Pärdist tehtud filme, panna üles Tõnu Tormise fotonäitus Pärdist, mida loodetakse avaldada ka fotoalbumina. “Tahame rääkida ka meie muusikakooliga, kuidas teha laste muusikaüritusi festivali raames,” lausus Andres Jaadla. “See kõik oleks lisaväärtus, mida Rakvere saaks sinna ümber luua.”


 


Kevade jooksul on plaanis avada Arvo Pärdi festivali kodulehekülg, kinnitada festivali täpne nimetus ja logo.


Arvo Pärdi festival toimub Rakveres septembris 2005.


 


Eesti Filharmoonia Kammerkoori ja Rakvere linna 2003. aasta oktoobris sõlmitud koostöölepingu kohaselt saab vähemalt kolmel hooajal kohtuda kammerkooriga Rakveres kaks korda hooaja jooksul, kusjuures esimene on kindlasti hooaja avakontsert.


Eilsel kontserdil Rakvere Gümnaasiumis juhatas Eesti Filharmoonia Kammerkoori “Öise jumalateenistuse” ettekannet koori peadirigent Paul Hillier. Kevadiste kontsertide järel valmib Eesti Filharmoonia Kammerkooril ja Paul Hillieril ka Vesprite CD-salvestus (Harmonia Mundi).


 


Kommentaar lehe koduleheküljelt: Eevald, 16.03.2004 11:09
.. kui raha on, teeme ära!