Harmonia Mundi salvestab ka Eesti Filharmoonia Kammerkoori. Juba on ilmunud kolm plaati ja töö jätkub.


Klassikalise muusika veebileheküljelt “Grammophone”:

Harmonia Mundile omistati esmakordselt Aasta Plaadi Auhind 2003-2004. Seda mitte ainult eritahuliste ja kõrgekvaliteediliste plaadistuste eest, vaid ka tervitamaks kompaniid, kelle filosoofia ei ole 1958. aastal asutamisest saadik kõikuma löönud.


Harmonia Mundi peakorter asub vanas talumajas kiviviske kaugusel Arles’i ja veidike kaugemal Nimes’i linnast Prantsusmaal. Just siin, heasüdamliku, sel aastal 80-aastaseks saava klassikalise muusika plaaditööstuse suurmehe Bernard Coutazi juhtimise all, sünnivad jätkuva vooluna suurepärased lindistused.


Harmonia Mundi A&R on kahe tähelepanuväärse naise kätes: Eva Coutaz Prantsusmaal ja Robina Young firma Los Angelese kontoris (kas leidub veel kontrastsemat paika Arles’i rahule ja vaikusele?) Samaväärselt on Harmonia Mundi võidule kaasa aidanud Françoise Pelaud, kes hoolitseb Harmonia Mundi Iberica käekäigu eest.


Vanamuusika ringkonnad oleksid kindlasti teistsuguses seisukorras ilma Harmonia Mundi ja Bernard Coutazita. Kuid järgmise 45 aasta jooksul kavatseb Harmonia Mundi oma tegevusvälja laiendada kaugelt üle vanamuusika viljakate piiride. Meie 80-aastane ajakiri soovib 80-aastasele visionäärile palju õnne ja tänab teda südamest.


 


Aasta Auhind on sündinud koostöös Midem Classique and Jazziga.


Gramophone Awards 2003 koostöös Britannia Classicaliga.