Eesti Filharmoonia Kammerkoori (EFK) plaadistustegevuse vastu on huvi tundnud maailmas kõrgelt hinnatud plaadifirma BIS Records. Koostöös plaanitakse välja anda üks märkimisväärsemaid teoseid muusikaliteratuuris Alfred Schnittke „Patukahetsussalmid“. Eesti Filharmoonia Kammerkoor Kaspars Putniņš juhatusel salvestab teose 16.-20. jaanuarini Niguliste kirikus.

EFK on BIS Records’iga salvestanud varem vaid ühel korral. Seekordne kontakt koostööks tuli EFK kunstilise juhi Kaspars Putniņši kaudu, kes pakkus plaadifirmale välja salvestamiseks Schnittke „Patukahetsussalmid“.

„Olen varem teinud koostööd selle maineka plaadifirmaga ja pakkusin „Patukahetsussalmid“ välja BIS’ile salvestamiseks, kuna see on maailma kooriliteratuuri üks nurgakivisid. Teos nõuab ülimat virtuoossust ja küpsust kõigilt esitajatelt, sest on ääretult sügav oma sisult ja väga keeruline tehniliselt“, lisab Putniņš. „Oleme Schnittke suurteost esitanud nii Eestis kui turneel Hollandis ja koor on praegu sellisel tasemel, et võtta vastu see väljakutse.“

Antud plaadistus on EFK jaoks ka esmakordne suuremahuline salvestus oma peadirigendiga.

EFK salvestuspartnerites on olnud tuntud plaadifirmad kogu maailmas – ECM, Harmonia Mundi, Virgin Classics, Carus, Ondine jt. Kammerkoori plaadid on läbi aastakümnete näidanud stabiilset kõrgtaset, pälvides suurt tähelepanu ja tunnustust kogu maailmas. Võidetud on kaks Grammy-auhinda, 15 korral on kammerkoori CD-plaadid olnud Grammy-nominendid ning jõudnud mitmel korral ka Billboardi edetabeli esikümnesse. Lisaks on saadud erinevaid auhindu, nagu Diapason d’or, Preis der Deutschen Schallplattenkritik, Danish Music Award, de Choc de l’Année Classica 2014, Eesti Parim Klassikaalbum 2014 jt.