Plaadifirma Ondine andis välja CD-plaadi “Nature Morte”, millele on salvestatud Galina Grigorjeva loomingut erinevatest loomeperioodidest ning erinevatele koosseisudele. Initsiatiiv CD väljaandmiseks tuli Eesti Filharmoonia Kammerkoorilt, plaadimaterjali pani kokku ning salvestusel juhatas Paul Hillieri, kellel on Grigorjeva loominguga sügav ja pikaajaline side.

Grigorjeva loomingut esitavad rahvusvaheliselt tunnustatud muusikud: ansambel Theatre of Voices, YXUS Kvartett, flötist Conrad Steinmann ning Eesti Filharmoonia Kammerkoor. Jäädvustatud on koorikontsert “Svjatki” segakoorile (1997/2004), “Salve Regina” vokaal- ja keelpillikvartetile (2013), “Diptühhon” meeskoorile (2011), “Lament” flöödile (2000), “Nature morte” segakoorile (2008) ja “In paradisum” segakoorile (2012).

Helilooja Grigorjeva sõnul on huvitav jälgida, kuidas kunstnik muutub ja millistes stiilides ta kirjutab, milliseid mõtteid väljendab ning kuidas kasvab tema maailmavaade, “Seetõttu on publikul huvitav vaadelda suurt etappi minu elust, sest esimese luuletuse, mida sel plaadil esitatakse, kirjutasin ma 25 aastat tagasi.” Plaat on helilooja arvates nagu sonaat, mis aitab jälgida, kuidas toimub protsess ja areneb stiil ja muusika. “Selline imeline võimalus avaneb Paul Hillieri vahendusel, kes plaadi teosed välja valis.”

Salvestusel oli helirežisöörina kaasatud märkimisväärse mainega Preben Iwan, kes on koostööd teinud paljude tunnustatud muusikakollektiividega, sh New Yorgi Filharmoonikutega.

Ukrainas sündinud eesti helilooja Galina Grigorjeva looming on äratanud tähelepanu lisaks Eestile ka väljaspool – tema muusikat on esitanud silmapaistvad kollektiivid olulistel festivalidel Ukrainas, Venemaal, Poolas, Saksamaal, Prantsusmaal, USAs jm. Grigorjeva muusikat hinnatakse selle hingestatud ja peenekoelise kõlastiili tõttu. Tema loomingus põimuvad vene kultuuri sügavad allhoovused ja modernistlik mõttedistsipliin. Grigorjeval on tugevad seosed slaavi vaimuliku muusika traditsiooniga, aga ka vanema Euroopa mitmehäälsusega.