14.-16. jaanuarini annab Eesti Filharmoonia Kammerkoor Kaspars Putniņš juhatusel kontserte Hollandi erinevates kontserdipaikades, kus tuleb ettekandele nõudlik repertuaar Arvo Pärdi, Jonathan Harvey ja Alfred Schnittke loomingust.

 

Kontserdid antakse 14. jaanuaril Heerleni teatri Limburgzaalis, 15. jaanuaril Rotterdami Laurenskerk’is ning turnee lõpetab esinemine 16. jaanuaril Euroopa ühes mainekamas esinemispaigas Amsterdami Muziekgebouw’ suures saalis.

 

EFK juhatuse liikme Esper Linnamägi sõnul tuli initsiatiiv turnee toimumiseks Amsterdami Muziekgebouw’ kunstiliselt juhilt, kes soovis koori esinema a cappella kavaga. „EFK on ka varem esinenud selles Euroopa nimekas kontserdisaalis ning on väga hea meel, et meid sinna tagasi kutsutakse“,  tõdeb Linnamägi. „Seekord saime ühendada Amsterdami kontserdi kahe teise esinemisega Heerlenis ja väga vilka muusikaeluga Rotterdamis“.

 

Ettekandele tuleva kava pani kokku Kaspars Putniņš koostöös Muziekgebouw’ kunstilise juhiga. Esimeses pooles kõlavad Arvo Pärdi kaks teost  „Dopo la vittoria“ ja „Nunc dimittis“ ning inglise helilooja Jonathan Harvey „Mortuos Plango, Vivos Voco“. Teises pooles on kavas Alfred Schnittke vokaalselt ja tehniliselt väga keerukas teos „12 patukahetsuse psalmi“, mida EFK esitas eelmise aasta lõpus ka Tartus ja Tallinnas.

 

Märtsis on kooril tulemas veel teinegi reis Hollandisse, kus seekord esitatakse viiel kontserdil Johann Sebastian Bachi „Matteuse passiooni“ koos Põhja-Hollandi Sümfooniaorkestriga Michael Hofstetteri juhatusel.