Eesti Filharmoonia Kammerkooril ilmus duubelplaat, millele on dirigent Heikki Seppäneni juhatusel jäädvustatud Jean Sibeliuse kogutud teosed segakoorile, salvestise andis välja plaadifirma Ondine.

Idee plaadistada soome kuulsaima helilooja, Jean Sibeliuse (1865–1957), koorimuusikat pakkus EFK-le välja soome dirigent Heikki Seppänen, kes soovis Sibeliuse 150. sünniaastapäeva puhul jäädvustada helilooja kogu teadaolev koorilooming. Aluseks on võetud Sibeliuse täiendatud koorimuusika kogumik aastast 2008, kuhu on koondatud teosed erinevatest loomeperioodidest.

„Sibelius on soomlastele väga hingelähedane helilooja, kes peegeldab meie rahvuslikku identiteeti. Tema muusikat on väga hea esitada ja ka lihtne kuulata, sest helikeel on romantiline, meloodia kaunis ning teostele on iseloomulik eriline atmosfäär. Minu jaoks on Sibeliuse koorimuusika avastamine olnud nagu rännak täis põnevaid avastusi“, selgitab Heikki Seppänen.

Plaadistus toimus eelmise aasta juunis ja augustis Järvenpääl, kus veetis suurema osa oma elust ka Jean Sibelius. Plaadistusel olid kaastegevad: Jenny Carlstedt (metsosopran), Tuomas Katajala (tenor), Arttu Kataja (bariton), Folke Gräsbeck (harmoonium ja klaver), salvestise helirežissöör on Enno Mäemets.

EFK on Sibeliuse 150. sünniaastapäevale mõeldes esitanud kuulsa autori loomingut kontsertidel Eestis – Vigalas ja Haapsalus, Soome mitmel festivalil Espoos, Hämeenlinnas ja Turus, aga ka hiljuti USA-turneel Denveris, Beaver Creekis ja Washingtonis.