Eesti Filharmoonia Kammerkoor esineb 2. mail Haapsalu Toomkirikus uue kavaga „Põhjatähed – Sibelius, Kreek“, mida juhatab soome dirigent Heikki Seppänen. Programm on ajendatud soome kuulsaima helilooja Jean Sibeliuse (1865–1957) koorimuusikast ning tema 150. sünniaastapäevast, mida järgmisel aastal tähistatakse kogu maailmas.

„Sibelius on soomlastele väga hingelähedane helilooja, kes peegeldab muusikas meie rahvuslikku identiteeti. Tema muusikat on väga hea esitada ja ka lihtne kuulata, sest helikeel on romantiline, meloodia kaunis ning teostele on iseloomulik eriline atmosfäär. Minu jaoks on Sibeliuse koorimuusika avastamine olnud nagu rännak täis põnevaid avastusi“, selgitab Heikki Seppänen.

Kontsert Haapsalus on tasuta. Sama kavaga esinetakse veel Vigala koorijuhtide seminaril ning mitmel Soome festivalil Espoos, Hämeenlinnas, Turus jm.

Juunis plaanitakse salvestada kogu Sibeliuse koorilooming.  Aluseks on võetud Sibeliuse täiendatud koorimuusika kogumik aastast 2008, kuhu on koondatud teosed erinevatest loomeperioodidest. Salvestus tehakse Sibeliuse kauaaegses elupaigas Järvenpääl ning plaadi annab välja firma Ondine.

Heikki Seppänen on tunnustatud soome organist, koori- ja orkestridirigent, kes on tegutsenud peamiselt Põhjamaades, aga ka mujal. Ta on juhatanud Turu Linnamuusikute kammerorkestrit ja koori, Soome-Eesti Barokkorkestrit, Riia Kammerorkestrit, Helsingi Barokkorkestrit, Moskva Sümfooniaorkestrit ning teinud Rootsi Raadio kooriga mitu salvestust firmale Ondine. Eesti Filharmoonia Kammerkoori jaoks on see esmakordne koostöö Heikki Seppäneniga.