Eesti Filharmoonia Kammerkoor (EFK) koostöös G. Otsa nim Tallinna Muusikakooliga annab 23.-27. jaanuarini Eesti erinevates koolides tasuta kontserte.

EFK on korraldanud koolikontsertide sarja alates 2008. aastast, et äratada noortes suuremat huvi väärt muusika vastu, tekitada vahetu kontakt esineja ja publiku vahel ning kasvatada kontserdipubliku järelkasvu.

Seekordse sarja teeb eriliseks koostöö G. Otsa nim muusikakooliga, kelle koorijuhtimise osakonna üliõpilased osalevad EFK proovides ning astuvad lavale koos professionaalsete lauljatega.

 

G. Otsa nim Tallinna Muusikakooli direktori Aarne Saluveeri sõnul tagab nende kooli muusikaõppe kõrge kvaliteedi tipptasemel õppejõudude ja muusikainstrumentide kõrval ka hea koostöö professionaalsete kollektiivide ja kontsertorganisatsioonidega.

Saluveer lisab: „See koolikontsertide projekt annab võimaluse noortele muusikutele esitada maailma tippkoori kontsertprogrammi eesti muusikast oma eakaaslastele ning elada professionaalse laulja töörütmis. 

Laulja ameti muudavad sisukaks ja huvitavaks salvestused ja kontsertreisid tippdirigentide ja orkestritega, võimalus areneda solistirollides ja saada hästitasuvat tööd nii Eesti kui kogu maailmas.“

 

EFK lauljad ning Otsa-kooli õpilased esitavad koolides Eesti koorimuusika täht-heliloojate, Kreegi, Tormise, Pärdi, Hermanni, Härma jt loomingut. Kontserte juhatab ning lugusid kommenteerib Heli Jürgenson, kes on alates hooajast 2011/2012 EFK koormeister.

 

Kontserdid toimuvad:

23.01 Haapsalu Gümnaasiumis, Haapsalu Wiedemanni Gümnaasiumis

25.01 Tartu Karlova Gümnaasiumis, H. Elleri nim Tartu Muusikakoolis

26.01 Tallinna Muusikakeskkoolis, G. Otsa nim Tallinna Muusikakoolis

27.01 Pärnu Ülejõe Gümnaasiumis, Pärnu Koidula Gümnaasiumis