Sel nädalal tegi BBC Music Magazine teatavaks nominendid „BBC Music Magazine Award“ auhinnale. Teiste hulgas sai tunnustuse osaliseks CD „Scattered Rhymes“, millel Tarik O’Regani, Guillaume de Machaut ja Gavin Bryarsi loomingut esitavad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Orlando Consort Paul Hillieri juhatusel (Harmonia Mundi).

 

Sel aastal on nominentide hulgas sellised kuulsused, nagu Sir John Eliot Gardiner, Murray Perahia, Susan Graham ja Sir Charles Mackerra põhirepertuaariga ning mitmed uued tegijad värskete teostega Tarik O’Reganilt, Peteris Vasksilt, Ernest Blochilt jt.

 

Nominendid valis klassikalise muusika ekspertidest koosnev žürii 250 CD hulgast, mis ilmusid eelmisel aastal. Koorimuusika kategoorias on Eesti Filharmoonia Kammerkoori CD kõrval kandidaatid veel Sir John Eliot Gardiner Monteverdi koori ja orkestridga (Bachi kantaadid, Vol. 27, Soli Deo Gloria) ning Antoni Wit ja Iwona Hossa Varssvi Filharmoonia koori ja orkestriga (Szymanowski kooriteosed, Naxos).

 

BBC Music Magazine on parimaid klassikalise muusika salvestustusi ja interpreete tunnustanud alates 2006. aastast. Auhindade jagamise pidulik tseremoonia toimub 7. aprillil Londoni King Place’s.