EFK kontserdisari “Dirigentide paraad” jätkub kolme kontserdiga “Üks roosike on tõusnud”, kus koori ja publiku ette astub noor hollandi dirigent Peter Dijkstra. Kontserdid toimuvad:


6.12 kell 19.00 Tallinna Jaani kirikus        


7.12 kell 19.00 Tartu Jaani kirikus  


8.12 kell 19.00 Pärnu Eliisabeti kirikus      


 


Hollandis sündinud Peter Dijkstra on noorema põlvkonna dirigent, kes on endale nime teinud juba rahvusvahelisel areenil. Tema tähelend sai alguse 2003. aastal Eric Ericsoni konkursil Stockholmis võidetud esikohast.


Praegu töötab Peter Dijkstra selliste kooridega, nagu Madalmaade kammerkoor, Berliini RIAS kammerkoor ja Hollandi Raadio koor, juhatades mitmekesist repertuaari alates vanamuusikast kuni nüüdismuusika esiettekanneteni. Ta on juhatanud ka Müncheni Raadio orkestrit, Põhja-Hollandi Filharmoonia orkestrit ja Bochumi sümfooniaorkestrit. Tulevikuplaanid on seotud Taani Rahvuskooriga ja Collegium Vocale Gent’iga.


Alates 2005. aasta septembrist on Dijkstra Müncheni Baieri Raadio koori kunstiline juht. Hiljuti nimetati ta Madalmaade kammerkoori ja Rootsi Raadio koori esimeseks külalisdirigendiks. Hollandis tegutseb Peter Dijkstra vokaalansambli MUSA ja The Gents kunstilise juhina. Viimasega on ta võitnud mitmeid auhindu rahvusvahelistel festivalidel, teinud kontserdireise Jaapanis, Hispaanias, Rootsis ja Suurbritannias ning salvestanud firmale Channel Classics.


 


Kontsertidel Eestis tulevad ettekandele Bruckneri, Brahmsi, Buchenbergi, Pärdi, Calvisiuse ja Bachi teosed, kaastegevad on Vambola Krigul (vibrafon), Ene Salumäe (orel) ja Tõnu Jõesaar (tšello).


 


Kontserdi korraldaja: Eesti Kontsert