44. rahvusvaheline Arturo Benedetti Michelangeli muusikafestival, mis toimub 14.aprillist kuni 12. juunini Brescias ja Bergamos, on sel aastal pühendatud Beethovenile ja eesti kaasaja heliloojale Arvo Pärdile.


 


2007.a. festivali pealkiri on  “Beethoven, Pärt: hinge hääled”.


 


Pärdile pühendatud eriprogramm, mille koostamisel osaleb aktiivselt helilooja ise, toimub 19. ja 20.mail 2007. Esinevad Eesti Filharmoonia Kammerkoor ja Tallinna Kammerorkester Tõnu Kaljuste juhatusel.


 


Esimest korda astuvad festivalil üles kuulsad Viini Filharmoonikud George Prêtre’i dirigeerimisel. Teiseks festivali naelaks on Prantsuse Rahvusorkestri kontsert Kurt Masuri juhatusel 16.mail Brescias.


 


Juba mainitud esinejatele lisaks on 2007.a. festivali külaliste hulgas ka sellised tuntud muusikud nagu pianistid Salvatore Accardo, Evgenij Kissin, Leif Ove Andsnes, Fazil Say, Andre Lucchesini ja Grigori Sokolov ja dirigendid   Neville Marriner ja Pier Carlo Orizio.


 


Koos paarikümneliikmelisele festivali korraldajate ja itaalia ajakirjanike grupiga osalevad festivali tutvustaval üritusel ka Arvo Pärt ja  Pärdi biograaf ja muusikateadlane Enzo Restagno.


 


Rohkem infot festivalist: www.festivalmichelangeli.it


Info tel. 660 9604